Sveriges mest erfarna hårklinik

FUNGERAR VERKLIGEN HÅRT FÖRTJOCKANDE SCHAMPOO?

Har du tunna fina hårstrån kanske du funderat om ett hår förtjockande schampoo kanske är lösningen för dig. Det finns många hårvårdsprodukter som har vunnit popularitet de senaste åren och det är hårt förtjockande schampos. Dessa schampon hävdar att de ger fylligare, tjockare hår genom att tillföra volym till tunt eller fint hår. 

Vad är hår förtjockande schampoo?

Ett hår förtjockande schampoo är hårvårdsprodukter designade för att ge volym till håret genom att fylla upp individuella hårstrån. Dessa schampon innehåller vanligtvis ingredienser som proteiner, aminosyror och keratin, som kan penetrera hårstrået och stärka det inifrån. Vissa hårförtjockning ens schampon innehåller också polymerer som täcker hårstråna, vilket gör att de ser tjockare och fylligare ut. Den huvudsakliga verkningsmekanismen för förtjockning av schampon är att öka diametern på enskilda hårstrån, vilket gör att de ser tjockare och fylligare ut.

Effektiviteten av hår förtjockande schampoo beror på olika faktorer, såsom ingredienserna som används, hårtypen och individens hårvårdsrutin. Medan vissa människor kan se synliga resultat efter att ha använt förtjockande schampoo, men kanske inte andra inte märker någon signifikant skillnad. Det är viktigt att notera att förtjockande schampon inte kan skapa nya hårsäckar eller öka hårväxten. Om du funderar på att använda ett hår förtjockande schampoo finns det vissa faktorer att tänka på. Leta först efter schampon som innehåller ingredienser som keratin, aminosyror och proteiner, som kan penetrera hårstrået och stärka det inifrån. Välj dessutom ett schampo som är formulerat för din specifika hudtyp och struktur. Det är också viktigt att följa en konsekvent hårvårdsrutin som inkluderar regelbunden schamponering, konditionering och styling. Den främsta nackdelen med att använda hårförtjockning schampo är att fördelarna bara är tillfälliga så när du byter till vanligt schampo är så kommer de att skala av de förtjockande ingredienserna som täcker ditt hår, vilket gör att det återgår till sitt tidigare tunna tillstånd.


Upplever du att ditt hår har blivit tunnare kan det vara bra att se över om du har drabbats av håravfall.